Αφρικανική πανώλη χοίρων: Μακάβριο θέαμα στη Νότια Κορέα [vid]

Αφρικανική πανώλη χοίρων: Μακάβριο θέαμα στη Νότια Κορέα [vid]

Ποταμός κοντά στη μεθόριο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας βάφτηκε κόκκινος από το αίμα χιλιάδων χοίρων που θανατώθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σεούλ να περιορίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Η Νότια Κορέα έχει σκοτώσει περισσότερους από 380.000 χοίρους από τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας, η οποία δεν είναι μεν επικίνδυνη για τους ανθρώπους, όμως μεταδίδεται πολύ εύκολα στους χοίρους και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Οι τοπικές αρχές απέρριψαν τις ανησυχίες ότι το αίμα των ζώων μπορεί να προκαλέσει την επιμόλυνση άλλων ζώων, επισημαίνοντας ότι οι χοίροι είχαν απολυμανθεί προτού σφαγιαστούν.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Νοτιοκορεατική μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε περιοχή όπου βρίσκεται σφαγείο χοίρων, στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν σφαγιασθεί 47.000 ζώα, είχε ως αποτέλεσμα το αίμα τους να χυθεί την Κυριακή στον ποταμό Ιμτζίν.

«Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Λι Σέοκ- γου, επικεφαλής της οργάνωσης για την προστασία του ποταμού. «Αυτό που είναι επίσης δύσκολο να ανεχθεί κανείς είναι η μυρωδιά. Μου είπαν ότι πολλοί γεωργοί δεν μπορούν πια να εργαστούν εξαιτίας της ανυπόφορης μυρωδιάς», πρόσθεσε.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα στο ποτάμι έχει πλέον «διευθετηθεί όπως θα έπρεπε», κυρίως με τη χρήση αντλιών, ενώ τόνισε ότι το τρεχούμενο νερό δεν έχει μολυνθεί.

Powered by TUODY Software