Θρίλερ στη Κύπρο: Η Αστυνομία κατέσχεσε κατασκοπευτικό βαν 9 εκατομμυρίων ευρώ από Ισραηλινό υπήκοο [videos]

Θρίλερ στη Κύπρο: Η Αστυνομία κατέσχεσε κατασκοπευτικό βαν 9 εκατομμυρίων ευρώ από Ισραηλινό υπήκοο [videos]

Κατασκοπευτικό βαν, αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάσχεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου η κυπριακή αστυνομία.

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται γύρω από μία ιδιωτική εταιρεία, η οποία προσφέρει υπηρεσίες κατασκοπείας και παρακολούθησης.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι το βαν φέρεται να σχετίζεται με αδικήματα περί προστασίας του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες και σε κτίριο της επίμαχης εταιρείας, στη Λευκωσία.

Το όχημα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας, όπου και εξετάζεται, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έχει προσέλθει για κατάθεση και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος είναι ισραηλινής καταγωγής.

 

 

Το θέμα ανέδειξε αρχικά το παγκοσμίου φήμης δημοσιογραφικό πρακτορείο Forbes, το οποίο συνομίλησε και με τον Ισραηλινό πρώην μυστικό πράκτορα, ο οποίος ειδικεύεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας υπηρεσίες κατασκοπείας σε κράτη και άλλους φορείς.

Ο Ισραηλινός Tal Dilian, που παρουσιάζεται ως Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας εξήγησε ότι το βαν και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του, μπορεί να παρακολουθεί κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση 500 μέτρων.

Δείτε το video από τη στιγμή της κατάσχεσης

Powered by TUODY Software