Καζακστάν: Δήμαρχος πόλης απομακρύνθηκε μετά τον βιασμό 12χρονης σε τουαλέτες σχολείου

Καζακστάν: Δήμαρχος πόλης απομακρύνθηκε μετά τον βιασμό 12χρονης σε τουαλέτες σχολείου

Ένας βιασμός μιας 12χρονης μαθήτριας στις τουαλέτες σχολείου της πόλης Ταράζ έγινε αιτία να χάσει τη θέση του ο δήμαρχος με απόφαση του προέδρου του Καζακστάν Κασίμ Γιομάρτ.

Το περιστατικό αυτό δείχνει "συστημικές αδυναμίες" στη δουλειά των δημοτικών αρχών, σημειώνει ο Τοκάγεφ σε μήνυμα που ανήρτησε χθες Πέμπτη το βράδυ στο Twitter, με το οποίο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του Καϊράτ Ντοσάγεφ, ο οποίος ήταν δήμαρχος της πόλης αυτής των 360.000 κατοίκων από τον Απρίλιο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 38χρονο ως ύποπτο για τον βιασμό της μαθήτριας, ο οποίος φαίνεται στις κάμερες ασφαλείς του σχολείου και αναγνωρίστηκε από το θύμα --αλλά όπως φαίνεται η παρουσία του είχε αγνοηθεί από το προσωπικό όταν τριγυρνούσε στο σχολείο μέρα μεσημέρι.

Στο μεταξύ σχολιαστές επέκριναν τις αρχές για την αδυναμία τους να εγγυηθούν την ασφάλεια του σχολείου και να το εξοπλίσουν --το 30% των σχολείων στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εξωτερικές τουαλέτες-- με σύγχρονα εσωτερικά αποχωρητήρια.

"Η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση στις τουαλέτες!", έγραψε ο Μουχτάρ Ταϊζχάν, ένας πολιτικός ακτιβιστής και μέλος δημόσιου γνωμοδοτικού συμβουλίου που σύστησε ο Τοκάγεφ τον Ιούλιο.

Powered by TUODY Software