Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Αποδοκιμάστηκε ο Ερντογάν στο Λονδίνο- Συνθήματα υπέρ των Κούρδων [video]

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Αποδοκιμάστηκε ο Ερντογάν στο Λονδίνο- Συνθήματα υπέρ των Κούρδων [video]

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Δέχθηκε αποδοκιμασίες από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν και της πολιτικής του αναφορικά με τους Κούρδους και τη Συρία.

Έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του, οι οποίοι κρατώντας τουρκικές σημαίες άρχισαν να τον επευφημούν όταν βγήκε στον δρόμο για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

Οι επευφημίες των οπαδών του, πάντως, επισκιάστηκαν από τις αποδοκιμασίες διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο και τα οποία φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν και της πολιτικής του.

Το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως “Ερντογάν διώξε το στρατό σου από το Κουρδιστάν”, “Ερντογάν διώξε τον στρατό σου από τη Ροζάβα”, “Ζήτω ο κουρδικός στρατός, ζήτω οι Κούρδοι αντάρτες”, καθώς και “ελευθερώστε του κούρδους αντάρτες. Οι Κούρδοι αντάρτες είμαστε εμείς”.

Η παρουσία τους όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας αλλά και των ανδρών της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου προκειμένου να μην πλησιάσουν κοντά στον Τούρκο πρόεδρο και τους υποστηρικτές του. Παράλληλα ο Ερντογάν απέφυγε να πλησιάσει τους υποστηρικτές του και οδηγήθηκε κατευθείαν στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει έξω από το ξενοδοχείο.

Το βίντεο με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Τούρκου προέδρου ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης. 


Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Powered by TUODY Software