Γερμανική Αριστερά: Το SPD δεν είναι κοινωνικό κόμμα

Γερμανική Αριστερά: Το SPD δεν είναι κοινωνικό κόμμα
«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) δεν είναι πια κοινωνικό κόμμα. Εδώ και χρόνια μεγαλώνει η ανισότητα στην Γερμανία. Αυτά που συμφώνησαν Χριστιανοδημοκράτες (CDU), Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατά τις διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού προδιαγράφουν την συνέχιση αυτής της τάσης», είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική πύλη «T-Online».

Η αριστερή πολιτικός επέκρινε ανοικτά και τον πρόεδρο του SPD Μάρτιν Σουλτς:

«Αρχικά είχε όλες τις ευκαιρίες του κόσμου και τις απεμπόλησε με τις συνεχείς του μεταστροφές, τις οποίες και ο πλέον καλόπιστος αδυνατεί να παρακολουθήσει πλέον. Ο κ. Σουλτς προσανατόλισε τον προεκλογικό αγώνα προς τον μεγάλο συνασπισμό και η τηλεμαχία με την καγκελάριο ήταν μια μεγάλη αγκαλιά. 

Μετά την εκλογική ήττα είπε ότι το SPD δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και το βρήκα άξιο σεβασμού. Μετά όμως θα έπρεπε ανανεωθεί το κόμμα, τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς την ουσία. Η συμφωνία όμως των διερευνητικών συζητήσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες αναφορικά με το επίπεδο των συντάξεων ήταν μια απάτη. 

Τα δύο κόμματα παρουσιάζουν λ.χ. ως επιτυχία την αύξησή τους κατά 0,6%, δηλαδή κατά μέσο όρο 20 ευρώ το μήνα μέχρι το 2025! Στην αυξανόμενη φτωχοποίηση των ηλικιωμένων αυτό δεν αλλάζει απολύτως τίποτα», τόνισε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software