"Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας"

"Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας"
Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, δήλωσε πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε ότι έχει διαμορφωθεί συναίνεση σε διεθνές επίπεδο περί του ότι η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας στη στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει πως θα εξετάσει μια σειρά οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων για να απομονώσει τη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να διαμεσολαβήσουν για να επιτευχθεί μια συμφωνία και μια διευθέτηση στην Ουκρανία που θα είναι αποδεκτή για όλους τους Ουκρανούς, επισήμανε.

«Εν καιρώ αυτό θα αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα για τη Ρωσία. Και τώρα είναι η ώρα για εκείνους (σ.σ. τους Ρώσους ηγέτες) να εξετάσουν εάν και κατά πόσον μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους με έναν τρόπο που καταφεύγει στην διπλωματία, αντίθετα με την καταφυγή στη βία», ανέφερε ο Ομπάμα.Μπάιντεν προς Μεντβέντεφ: Αποσυρθείτε!


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software