Οι τζιχαντιστές προωθούνται στην Κομπάνι μετά τις επιδρομές

Οι τζιχαντιστές προωθούνται στην Κομπάνι μετά τις επιδρομές
Το Ισλαμικό Κράτος ενίσχυσε την Τετάρτη τις δυνάμεις των μαχητών του, που πολεμούν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων για τον έλεγχο μιας συριακής πόλης στα σύνορα με την Τουρκία, σε μια αναδιάταξη των δυνάμεών του, την οποία προκάλεσαν οι υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης σε άλλα σημεία, δήλωσε κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα τουλάχιστον 13 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κοντά στα ιρακινά σύνορα, κατά τη δεύτερη ημέρα των πληγμάτων τους εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η συριακή μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν δήλωσε στο Reuters ότι από τις επιδρομές επλήγη η μεθοριακή πόλη Άλμπου Καμάλ και γύρω περιοχές.

Ο Οτσαλάν Ίσο, υπαρχηγός των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε πως περισσότεροι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και άρματα μάχης έφθασαν αφότου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός άρχισε την Τρίτη, τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης.

"Ο αριθμός των μαχητών τους αυξήθηκε, ο αριθμός των αρμάτων μάχης τους αυξήθηκε μετά το βομβαρδισμό της Ράκα", δήλωσε ο Ίσο τηλεφωνικά προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη και την επαρχία της Ράκα επλήγησαν κατά τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές. Ο Ίσο δήλωσε πως οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν σε απόσταση 8 χλμ. από τη νότια περιφέρεια της Κομπάνι, που είναι επίσης γνωστή ως Άιν αλ-Άραμπ, πλησιέστερα απ' ό,τι είχαν βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software