"Ρώσοι πράκτορες με στοιχεία που 'καίνε' τον Τραμπ"

"Ρώσοι πράκτορες με στοιχεία που 'καίνε' τον Τραμπ"
Τα απόρρητα έγγραφα, που οι επικεφαλής τεσσάρων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριελάμβαναν και ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που διαβάλουν τον ίδιο.

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν στο Reuters ότι οι ισχυρισμοί αυτοί περιέχονται σε δισέλιδο σημείωμα της αναφοράς για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές του 2016. Ο ένας εκ των αξιωματούχων χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς “ατεκμηρίωτους,” ενώ έχουν γνωστοποιηθεί τόσο στον Ντόναλντ Τραμπ, όσο και στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter χθες το βράδυ χαρακτήρισε τις αναφορές ως: “ψευδείς ειδήσεις” αλλά κι ως “ένα απόλυτο πολιτικό κυνήγι μαγισσών!” Ωστόσο, η μεταβατική ομάδα εξουσίας του Τραμπ δε σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις.

Ένας από τους αξιωματούχους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσε ότι το FBI, αλλά κι άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, εξακολουθούν να ερευνούν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ισχυρισμών σχετικά με τις πληροφορίες για τις οικονομικές και λοιπές σχέσεις του Τραμπ με Ρώσους επιχειρηματίες, αλλά κι άλλους, οι οποίοι σύμφωνα με την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν Ρώσοι πράκτορες ή δούλευαν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Μερικά από τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη δράση πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς ο βαθμός επάρκειας και αξιοπιστίας τους, ενώ το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν έχει στη διάθεσή του "φακέλους με πληροφορίες που να διακυβεύουν τη φήμη" του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

"Το Κρεμλίνο δεν έχει στην κατοχή του 'kompromat' για τον Ντόναλντ Τραμπ", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας έναν όρο που χρησιμοποιείτο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης για να χαρακτηριστούν οι ενοχοποιητικές πληροφορίες που συλλέγονταν σε βάρος προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα εκβιασμού.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software