Υποψήφιος πρωθυπουργός και πάλι ο Μπερλουσκόνι

Υποψήφιος πρωθυπουργός και πάλι ο Μπερλουσκόνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι θα θέσει για πέμπτη φορά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας και ότι το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας (PDL), θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει.

«Και πάλι το κάνω από αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία δύο ημέρες αφού το PDL απέσυρε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

O Μπερλουσκόνι ξεκίνησε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία: «Παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση», δήλωσε από το Μιλάνο.

Ο Καβαλιέρε χαρακτήρισε και πάλι «ανεύθυνους» τους δικαστικούς, ενώ σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Μάριο Μόντι τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημείωσε:

«Επιδείξαμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επί ένα χρόνο στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση τεχνοκρατών. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που δεν μας έπειθαν και επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι η πολιτική λιτότητας σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται προκαλεί ζημιές. Ζημιές που τελικώς έγιναν».
Powered by TUODY Software